Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente zal vragen naar de reden van het consult, zodat zij de benodigde tijd kan inplannen en op welk spreekuur.

Voor veel taken is de assistente opgeleid en zij zal deze zelfstandig afhandelen, o.a.:

-         Verstrekken van informatie en adviezen
-         Injecties geven
-         Wondverzorging / hechtingen verwijderen
-         Bloedonderzoek
-         Urineonderzoek *
-         Bloeddruk meten, wegen
-         Oren uitspuiten, gehoor testen
-         Uitstrijkjes maken
-         ECG maken
-         Administratieve zaken

* Urineonderzoek bij blaasontsteking


Graag ontvangen wij uw urine, na overleg met de assistente/huisarts, vóór 9:30 uur in een schoon en goed sluitend potje voorzien van uw naam en geboortedatum. Originele urinebewaarpotjes kunt u afhalen aan de praktijkbalie.

U kunt het urineonderzoekformulier hier downloaden en afdrukken. Wij verzoeken u om dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen en samen met uw urine in te leveren bij de assistente. Bij voorkeur ontvangen wij de eerste opgevangen ochtendurine.
Het beste is een zogenaamde gewassen plas in te leveren. Maak de uitgang van de urinebuis eerst goed schoon met water. Plas het eerste beetje in het toilet, plas daarna in het potje en plas de rest weer uit in het toilet.
Het onderzoek van bij kamertemperatuur bewaarde urine is alleen betrouwbaar indien de urine binnen 2 uur na lozing wordt onderzocht.
Een kind dat nog niet op verzoek kan plassen, krijgt nadat de genitalia met schoon kraanwater zijn gewassen een urinezakje opgeplakt (verkrijgbaar bij apotheek), waarna iedere tien minuten gecontroleerd wordt of urine is geloosd.

Verrichtingen door de assistente of praktijkondersteuner zijn alleen op afspraak.
 
Praktijkondersteuner Somatiek
In de praktijk is een praktijkondersteuner somatiek aanwezig. Zij heeft een speciale opleiding gevolgd en kan daardoor zelf spreekuren houden zoals het begeleiden en behandelen van diabetes en COPD patiënten. Ook legt zij huisbezoeken af.
 
Praktijkondersteuner GGZ
De aanwezige praktijkondersteuner GGZ kan laagdrempelig psychische en psychosociale klachten inventariseren. In bepaalde gevallen kan zij een kortdurende behandeling of ondersteuning bij deze klachten geven. In andere gevallen wordt bekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden.
Een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ wordt gemaakt in overleg met uw huisarts.